Rinus

Seniorenteams
Campus dynamic 14

Senioren vanaf 27 jaar

Op deze pagina bieden we ondersteuning voor senioren vanaf 27 jaar middels oefeningen en trainingen met 1,5 meter afstand, trainingen voor thuis en tips voor de trainer. Senioren mogen alleen sporten op anderhalve meter afstand van elkaar.

De KNVB ondersteunt hierin met speciaal ontwikkelde oefeningen, waarbij de 1,5 meter gehandhaafd wordt. De ontwikkelde oefeningen zijn verder afgeleid van wat het 'echte voetbalspel' is, aangezien voetbal normaliter een volledige contactsport is. Dit omdat wij te alle tijden rekening hebben gehouden met de groepsgrootte en de de 1,5 meter afstand. Het aanbod op deze pagina is bedoeld om spelers, ondanks de beperkingen, met plezier te laten voetballen en fit te laten blijven.

Trainingen

Anderhalve meter trainingen

Bekijk de trainingen hier

Thuis trainignen 0

Thuis trainingen

Op deze pagina vind je oefeningen en trainingen die spelers thuis uit kunnen voeren.

Tips voor de training

1. Zorg dat je de protocollen goed bekijkt

Bekijk alle protocollen nauwkeurig voordat je start met een activiteit. Verdiep je daarnaast in de algemene hygiëne maatregelen. Deze geven veel richting om de trainingen en voetbal activiteit veilig uit te voeren. Deel deze voor de training met de spelers.

2. Wel trainen, maar geen partijen!

Maak je (mede)spelers duidelijk dat het belangrijk is om je aan de richtlijnen en protocollen te houden, hoe graag iedereen ook in de groep en volgens volledig contact wilt spelen. Zorg ervoor dat jouw (mede)spelers het goede voorbeeld geven voor de gehele vereniging.

3. Denk aan een circuit model

Een circuit model is een handig middel om toe te passen wanneer je binnen de training in kleine groepen werkt. Op deze manier kunnen de voetbalvormen overzichtelijk worden uitgezet op het veld. Let wel op dat het doordraaien op een correcte wijze met voldoende afstand plaatsvind. In afstemming met collega trainers en/of aanvoerders kun je het circuitmodel ook laten staan voor de volgende groep.

4. Werk in tijdsblokken

Om ervoor te zorgen dat spelers voor- en na de training niet allemaal gelijktijdig aankomen en bij elkaar ophopen, kan het verstandig zijn om in tijdsblokken te werken. Door een circuit model te hanteren, kun je de viertallen op verschillende tijden laten starten.

5. Zorg dat je helder hebt welk speelveldgedeelte je ter beschikking hebt

Baken de ruimtes goed af en zorg dat je de training tijdig hebt uitgezet.

6. Laat voetbalplezier centraal staan

Bedenk dat iedereen niets liever willen dan voetballen en plezier maken. Geef (mede)spelers binnen het protocol de ruimte binnen jouw training.

7. Let op de belastbaarheid van je spelers

Houd rekening met de intensiteit en de duur van je training. Spelers hebben de afgelopen periode onregelmatig kunnen voetballen en kunnen om die reden minder belastbaar zijn. Houd hier ook op individueel niveau rekening mee. Communiceer dit ook voor de training duidelijk naar de spelers toe.

8. Doe een goede warming-up

Op deze pagina vind je speciale warming-up vormen, waarbij de 1,5 meter afstand wordt bewaakt.

9. Maak duidelijke afspraken met je collega trainers en/of aanvoerders

Maak afspraken met jouw collega trainers en/of aanvoerders omtrent de protocollen, organisatie- en uitvoering van de training. Denk hierbij aan trainingen die gelijktijdig plaatsvinden, maar ook aan trainingen die voor- of na jouw training op het veld zijn.

10. Laat (mede)spelers instromen in vakken bij aanvang van de training

Je kunt (mede)spelers in vakken laten instromen, hierdoor kun je direct de warming-up of voetbalvormen doen waarbij de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.

11. Maak afspraken over (drink)pauzes

Bij korte pauze momenten kunnen de spelers uit hun eigen bidon drinken. Zorg ervoor dat zij dit op een eigen plaats doen, waarbij er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.

12. Verplaats zo min mogelijk materiaal

Verplaats zo min mogelijk (groot) materiaal tussendoor, hierdoor kun je effectief langer voetballen en is het ook gemakkelijker om de 1,5 meter afstand te bewaren. Denk voorafgaand van de training dus goed na over de organisatie van de gehele training.

13. Bespreek en evalueer de training

Bespreek vooraf welke voetbalvormen je (mede)spelers leuk vinden. Na de training kun je natuurlijk ook evalueren wat zij van de training vonden. Dit kun je ook digitaal toetsen door even contact op te nemen met je (mede)spelers. Evalueer de training ook met eventuele collega trainers.

14. Gebruik elkaars kennis

Maak op de club ook gebruik van elkaar kennis, wissel ideeën met elkaar uit, wat werkte wel/niet organisatorisch en inhoudelijk? Wat was moeilijker?

15. Ga na waar de EHBO benodigdheden liggen

Ga voor de training na waar de EHBO benodigdheden liggen. Veel clubgebouwen zullen gesloten zijn, waar ze normaal gesproken open zijn.

16. Daag spelers uit om ook thuis te trainen

Als de spelers het leuk vinden kunnen ze ook nog leuke online thuistrainingen volgen, inclusief een challenge. Deze challenge kun je bijvoorbeeld gebruiken om de training mee af te sluiten. Tijdens de start van de eerstvolgende training kun je hier op terugkomen bij de spelers. Deze thuis trainingen kun je hier vinden.

Protocollen

Op de volgende pagina vind je alle protocollen die de KNVB adviseert, deze protocollen zijn in lijn met de protocollen van de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Protocollen

Protocollen

Bekijk hier het protocol voor trainer-coaches en de overige protocollen voor spelers, ouders en algemene hygiëne.