Rinus

18968578 1
Uit1

Spelers boeien in coronatijd

Helaas is er nog geen uitzicht op het spelen van wedstrijden en enkel de mogelijkheid tot het spelen van onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging. Veel spelers kijken reikhalzend uit naar het moment dat ze weer op pad mogen voor het spelen van een wedstrijd op zaterdag of zondag. Echter, voorlopig blijven de huidige corona maatregelen van kracht en zul je als trainer dus op een andere wijze jouw spelers moeten blijven boeien. In het land zien we al super veel leuke initiatieven voorbijkomen van het spelen van interne toernooien tot individuele challenges voor de spelers. Met onderstaande voetbalspellen hopen wij jullie te inspireren om de trainingen afwisselend te houden voor de spelers in deze gekke tijd.

VOETGOLF

Zet voor de spelers een parcours uit met verschillende uitdagingen die ze moeten voltooien. Denk hierbij aan:

  • Het schieten van de bal tussen 2 doelen in
  • Het schieten van de bal in een emmer
  • Het schieten van de bal in een hoepel (of een vierkantje met pionnen)
  • Het schieten van de bal tussen 2 doelen door
  • Het schieten van de bal tegen de lat
  • Het omschieten van gestapelde pionnen
  • Vanaf de achterlijn de bal in het doel schieten

Wie het parcours het snelste volbrengt, is de winnaar.

VOETVOLLEY

Zet voor de spelers verschillende veldjes uit waarin 1 tegen 1 of 2 tegen 2 voetvolley gespeeld kan worden. Afhankelijk van het niveau kun je met één of meerdere keren stuiteren spelen of geheel zonder stuit. Wie het eerst 15 punten heeft is de winnaar en speelt tegen de winnaar van een ander veldje.

Voetvolley

Voetvolley

Bekijk hier hoe dit er mogelijk uit kan zien.

KICKBAL

Variant van honkbal. Het speelveld is identiek, je zorgt voor een aantal honken (met pionnen), je hebt een veldploeg en een kickploeg. Het verschil met honkbal is dat het met een voetbal wordt gespeeld. De veldploeg staat verspreid, een speler (pitcher) geeft een pass naar de eerste speler van de kickploeg (slagman), deze schiet de bal het veld in en begint te lopen naar het eerste honk. De rest van de ploeg 'voetbalt' de bal terug naar twee kleine doeltjes vlakbij het beginhonk. Wanneer de bal in een van de doeltjes wordt gespeeld, moet de loper veilig op een honk staan, anders valt hij of zij uit.

Kickbal 0

STRAATVOETBAL

Menig voetballer is zo begonnen zoals onder andere Johan Cruijff. En straatvoetbal kun je overal spelen. Op de aangewezen straatvoetbal-kooien of op andere locaties, zoals de parkeerplaats van de voetbal vereniging. Laat de spelers zelf de regels en teams maken en laat zo het spel van hen zijn. Meer voorbeelden en tips kun je op de volgende pagina vinden.

18962959 0

Potjes voetballen

Een voetbalactiviteit die door kinderen zelf wordt georganiseerd!

BEACHSOCCER

Strand of duinen in de buurt? Strandvoetbal is een variant van het gewone voetbal die op het strand of op los zand wordt gespeeld. Bij strandvoetbal worden veel technische trucjes gebruikt. Het zand voegt een andere dimensie toe aan de sport: lenigheid en individuele vaardigheden worden getest. Aangezien een veld van zand allesbehalve makkelijk bespeelbaar is, is de bal het grootste gedeelte van de tijd in de lucht, wat weer zorgt voor omhalen van de spelers en zweefduiken van de keepers.

FIFA SKILL GAME

Tijdens de Skill Games ervaren deelnemers hoe het is om de Skill Games uit het voetbalspel FIFA in het echt uit te oefenen op het veld! De bucket challenge, schieten op FIFA platen of speel de passing game. Uiteraard zijn sommige Skill Games wellicht lastig uit te voeren met beperkte materialen, maar met een beetje creativiteit kun je veel uit het virtuele spel naar het veld brengen.

  • Gebruik bijvoorbeeld poortjes in plaats van kleine doeltjes
  • Gebruik een pupillendoel als "muurtje"
  • Werk met verschillende kleuren pionnen

De spelers weten ongetwijfeld veel van deze Skill Games. Betrek de spelers daarom in het organiseren en verzinnen van deze challenges.

28367df
FIFA SKILL GAMES vs REALITY | MATTHY vs DANI

DEEL JOUW IDEE!

De komende periode zullen we nog aantal van deze afgeleiden vormen uitwerken. Heb jij nog een leuk idee welke hier absoluut tussen moet staan? Deel deze dan via rinus@knvb.nl en wie weet zie je jouw idee terug in deze rubriek.