Blijf voetbalfit!

Ter bestrijding van het coronavirus zit Nederland in een lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Dit raakt ook het voetbal, wat voor nieuwe uitdagingen zorgt voor alle verenigingen, kaderleden en de spelers zelf. De KNVB biedt ondersteuning voor alle trainers en spelers met betrekking tot trainingen en/of andere voetbal-activiteiten. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Voor het voetbal betekent dit dat spelers t/m 26 jaar mogen blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil en officiële wedstrijden zijn niet toegestaan. Spelers van 27 jaar of ouder mogen alleen sporten op anderhalve meter afstand met maximaal twee personen. Op onderstaande pagina's kun je meer informatie en voetbal activiteiten voor beide doelgroepen vinden. 

JeugdteamsOp deze pagina vind je meer informatie voor jeugdteams.Senioren t/m 26 jaarOp deze pagina vind je meer informatie voor spelers t/m 26 jaar.Senioren 27+Op deze pagina vind je meer informatie voor senioren teams.

Protocollen

De KNVB adviseert om de volgende protocollen en maatregelen te hanteren tijdens het organiseren van voetbalactiviteiten op de vereniging. Deze protocollen zijn gebasseerd op de protcollen van de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

ProtocollenBekijk hier het protocol voor trainer-coaches en de overige protocollen voor spelers, ouders en algemene hygiëne.

Inspiratie?

Heb jij een leuke trainingsvorm, een leuke toernooivorm of wil je ook iets delen om andere verenigingen en/of trainers te inspireren? Stuur dan een e-mail naar rinus@knvb.nl of gebruik de hashtag #blijfvoetballen en deel deze via social media. Wie weet zie je jouw oefening of tip straks terug op Rinus!

Bekijk de nieuwste video's

veelgestelde vragen

Veelgestelde vragenBekijk hier de veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Wij helpen je graag verder. 

KNVB Contact

Bel KNVB Contact voor aanvullende vragen aan de KNVB. Van maandag tot en met vrijdag is KNVB Contact te bereiken van 9.00 tot 17.00 uur.