Wat is het verschil tussen een coach en een trainer?

De coach begeleidt de spelers voor, tijdens en na de wedstrijden. De trainer begeleidt de spelers voor, tijdens en na de trainingen.

In sommige gevallen zijn dit afzonderlijke personen die deze rollen bij hetzelfde team vervullen, maar dit kan uiteraard ook samengaan. Dat wil zeggen dat deze persoon zowel de rol van trainer als die van de coach heeft. In dit geval spreken we over een trainer-coach. 

Trainer-coach ideaal

Dit is ideaal omdat deze persoon precies weet hoe de spelers trainen en hoe de spelers in de wedstrijd begeleid moeten worden. Wanneer dit afzonderlijke personen zijn, dan is het structureel informeren van elkaar over wat er gedaan is en hoe het gaat van groot belang.  

RINUS kan hier aan bijdragen door bijvoorbeeld trainingen en/of meerweekse programma's met elkaar te delen. Op deze manier kun je elkaar altijd op de hoogte houden van hetgeen dat er gedurende de training(en) behandeld wordt. 

Vier kwaliteiten van de succesvolle trainer-coach Klik hier en lees en bekijk wat de vier kwaliteiten van de succesvolle trainer-coach zijn.