Afmetingen

• Lengte: 25 meter
  • Breedte: 15 meter

Spelregels

• Drie aanvallers en twee verdedigers + keeper staan opgesteld in het veldje van 30 x 35 meter. Op teken van de spelleider mogen de drie gaan aanvallen.
  • Eén team valt 7,5 minuut aan richting een doel. Daarna worden de rollen omgedraaid en gaat het team verdedigen voor 7,5 minuut.
  • Zodra de aanval voorbij is en twee nieuwe verdedigers klaarstaan buiten de 16 meter lijn, begint één van de aanvallers die net aan de beurt is geweest samen met twee nieuwe aanvallers aan de volgende aanval.
  • Let er dus op dat niet steeds dezelfde aanvaller blijft staan, dat er wordt door- gewisseld en dat de verdedigers snel naar hun plek gaan en klaarstaan.
  • Op teken van de spelleider gaan de drie aan- vallers van start en proberen ze de verdedigers uit te spelen en te scoren in het grote doel met de keeper erin. Veroveren de verdedigers de bal, dan worden de rollen onmiddellijk omgedraaid en kunnen zíj scoren, in dit geval in een van de twee kleine doeltjes.
  • Nadat een doelpunt is gemaakt, krijgen de aanvallers de bal weer in het midden van hun eigen doeltjes. Is de bal buiten het speelveld geraakt, dan mag de speler die de bal niet als laatste heeft aan- geraakt de bal inbrengen. Er wordt niet met corners gewerkt, wanneer de bal door de verdedigers over de eigen doellijn is gespeeld.In dat geval krijgen de aanvallers de bal bij hun eigen doeltje.
  • Schrijf het aantal gescoorde doelpunten vóór op de scorekaart. De eindstand wordt bepaald door het aantal gescoorde doelpunten van de aanvallers en de verdedigers van elk team op te tellen, waarbij het team met het hoogste aantal gescoorde doelpunten winnaar is. Vergelijk de aantallen doelpunten die alle teams hebben gemaakt.