Afmetingen

• Lengte: 20 meter
  • Breedte: 15 meter

Spelregels

• Twee aanvallers en 1 verdediger + keeper staan opgesteld in het veldje van 15 x 20 meter. Op teken van de spelleider mogen de eerste twee gaan aanvallen.
  • Eén team valt 7,5 minuut aan richting een doeltje. Daarna worden de rollen omgedraaiden gaat het team verdedigen voor 7,5 minuut. Zodra de aanval voorbij is en de nieuwe ver- dediger klaarstaat, beginnen twee nieuwe aan- vallers met de volgende aanval – de verdediger moet voorbij de middenlijn van het veldje zijn. Let er dus op dat de verdediger snel klaar gaat staan, dat hij hardlopend naar zijn plek gaat.
  • Op teken van de spelleider gaan de twee aanvallers van start en proberen zij de verdediger uit te spelen en te scoren. Na verovering van de bal, waarbij zowel de verdediger als de keeper een rol speelt, worden de rollen onmiddellijk omgedraaid en kan de verdediger scoren op een doeltje van 3 x 1 meter. Nadat een doelpunt is gemaakt, krijgen de aanvallers de bal weer bij hun eigen doeltje. Is de bal buiten het speelveld geraakt, dan mag de speler die de bal niet als laatste heeft aangeraakt de bal weer inbrengen. Er wordt niet met corners gewerkt, wanneer de bal door de verdedigers over de eigen doellijn is gespeeld. In dat geval krijgen de aanvallers de bal bij hun eigen doeltje.
  • Schrijf het aantal doelpunten van het team op het scoreformulier. De eindstand wordt bepaald door de aantallen doelpunten van de aanvallers en de verdedigers van elk team bij elkaar op te tellen. Het team met het hoogste aantal doel- punten is winnaar. Vergelijk daartoe de aantallen doelpunten van alle deelnemende teams.