Rinus

7 tegen 7 Rinus
7 tegen 7 partijspel

7 tegen 7 partijspel

De oefening van deze week is 7 tegen 7 partijspel. Deze oefenvorm is voor junioren een uitstekende manier om het positiespel in de opbouw te verbeteren.

7 tegen 7 partijspel

Dit onderdeel gebruikt cookies

7 tegen 7 Rinus

7 tegen 7

Klik hier om alle details van de oefening te bekijken en de oefening toe te voegen aan je training.

Deze oefening kan ook worden uitgevoerd bij andere leeftijdscategorieën. Als jouw spelers ouder zijn dan 13 jaar, is de kans groot dat je de organisatie en/of spelregels van de oefening aan moet passen om de doelstelling eruit te laten komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het veld breder en/of langer te maken. Je weet dat de afmetingen goed zijn als:

  • De aanvallers voldoende ruimte hebben om op te bouwen
  • De verdedigers de bal regelmatig kunnen veroveren
  • De bal niet te vaak uit gaat, maar er veel gevoetbald wordt door de spelers

Klik op één van onderstaande links om de oefening van de gewenste categorie toe te voegen aan je training.

O14 O15

7 tegen 7

Bekijk de oefening op Rinus.

O16 O17

7 tegen 7

Bekijk de oefening op Rinus.

1819 Sen 1

7 tegen 7

Bekijk de oefening op Rinus.

Rinus, de online assistent-trainer

Dagelijks staan duizenden trainers op het veld. Van goedwillende ouders tot gediplomeerde oefenmeesters. Zij maken voetbal op de amateurvelden mogelijk en staan aan de basis van de ontwikkeling van nieuwe voetbalsterren. De KNVB heeft speicaal voor deze trainers een online platform: Rinus. Met de tool op KNVB Assist Trainers en de bijbehorende mobiele app hebben trainers op elk moment van de dag toegang tot honderden oefeningen, trainingen en klant-en-klare trainingsschema's. Zo kunnen zij inspiratie opdoen om jeugdvoetballers optimaal te laten genieten van wat zij het liefste doen: voetballen.

Alle oefeningen, trainingen, en trainingsplannen zijn ontwikkeld vanuit de voetbalvisie die de KNVB omarmt: met plezier beter leren voetballen. Je kunt op Rinus terecht voor al jouw voetbaluitdagingen!