Rinus

Voetbaloefeningen uitzetten tips
Training voorbereiding Rinus

Tips voor het uitzetten van oefeningen

Heb je weinig ruimte om de verschillende trainingsvormen naast elkaar uit te zetten? Zet dan de ene oefenvorm uit binnen de andere oefenvorm of partijvorm. Zo gaan latere vormen naadloos over in eerdere.

Zet bijvoorbeeld eerst een (grotere) oefenvorm 4x4 neer op een ruimte van 40x20 meter. Gebruik daarvoor één kleur hoedjes. Zet binnen de partijvorm de kleinere veldjes van de eerste oefenvorm neer, bijvoorbeeld 2 tegen 2 lijnvoetbal. Gebruik hier een andere kleur hoedjes voor en plaats die (deels) over of onder de hoedjes van de partijvorm. Door hoedjes weg te halen en doeltjes te verplaatsen, ontstaat de volgende vorm.

Tips uitzetten van training

Oefening 2 tegen 2 lijnvoetbal in 2 organisaties

Tips uitzetten van training

Oefening 4 tegen 4 lijnvoetbal

Maak in een handomdraai het veld voor de 4 tegen 4 lijnvoetbal oefening gereed door gele hoedjes van de twee velden weg te halen.

Uitzetten van training

Dit onderdeel gebruikt cookies

Het uitzetten van een training

Voorbereiding

Denk er van tevoren goed over na hoe je ervoor gaat zorgen dat alles soepel verloopt, laat je inspireren door de oefenvormen op Assist. Noteer welk materiaal je nodig hebt of bekijk de app. Noteer de benodigde afmetingen van de veldjes voor elke oefenvorm. Rangschik het materiaal zo op het veld dat het weinig tijd kost om de organisatie aan te passen. Nog handiger is het een vast circuit uit te stippelen, waarbij alle oefenvormen reeds klaar staan in diverse vakken. De spelers rouleren dan zonder veel oponthoud van vak naar vak. Baken deze speelvakken af.

Duel in voetbal

Denk er van tevoren goed over na hoe je ervoor gaat zorgen dat alles soepel verloopt.

Losse oefeningen

Losse oefeningen

Laat je inspireren door deze oefenvormen