Rinus

Tips voor trainers Rinus
Voetbalcoach_bespreking

Laat spelers zelf een voor- of nabespreking doen

Vaak begint een training of wedstrijd met een voorbespreking en wordt de voetbalactiviteit ook weer afgesloten met een gezamenlijke nabespreking. Waarschijnlijk verzorg jij als voetbalcoach deze besprekingen, maar het is een goed idee om eens een speler aan te wijzen die de voor- of nabespreking mag doen.

Voor een speler kan dat heel leerzaam zijn, want door het verzorgen van de voor- of nabespreking krijgen ze een stukje verantwoordelijkheid, leren ze een groep toe te spreken en moeten ze zich iets verdiepen in het voetbalspel. Welke afspraken maken jullie bijvoorbeeld over het aanvallen en hoe kijken jullie na de wedstrijd terug op het verdedigen van de corner van de tegenstander?

Niet iedere speler is hetzelfde, maar over het algemeen genomen kun je dit introduceren bij spelers in de junioren leeftijd. Natuurlijk zullen sommige spelers dit best een beetje spannend vinden. Je kunt de voor- of nabespreking daarom altijd van tevoren even doornemen en ook tijdens de bespreking kun jij als voetbalcoach waar nodig ondersteunen. Daarmee geef je speler het gevoel dat hij of zij het niet in zijn eentje hoeft te doen.

Voorbespreking

Dit onderdeel gebruikt cookies