Rinus

De Jeugd Heeft De Toekomst KNVB Podcast
KNVB Podcast Jeugdplan Nederland JPN

S2A7: Jeugdplan Nederland (JPN)

Veel jongens en meiden dromen van een carrière in het voetbal. Waar de weg daarnaartoe voor jongens meestal verloopt via de opleidingen van Betaald Voetbalorganisaties, lijken meiden een totaal ander pad te bewandelen. Welke positie heeft het Jeugdplan Nederland (JPN) in deze route?

Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het JPN. Het JPN, dat zowel voor jongens als meiden wordt aangeboden, is het podium waarop talentvolle voetballers zich náást de trainingen en wedstrijden van hun eigen club kunnen laten zien en mogelijk kunnen doorontwikkelen naar een hoger speelniveau.

Pjotr van der Marel bespreekt met zijn sidekick Lucienne Reichardt (manager vrouwenvoetbal KNVB) en tafelgasten Alied Schuiringa (talentontwikkeling KNVB) en René ten Broeke (talentontwikkeling KNVB) de kansen die JPN biedt aan speelsters en spelers en hoe dit georganiseerd is. Hoe kom je überhaupt terecht bij JPN, waar voetballen de kinderen die bij JPN spelen en trainen, hoe gaat JPN om met gemengd voetbal en welke doelgroepen nemen deel aan JPN? Ook gaan we in deze aflevering verder in op talentherkenning en identificatie en op termen als geboortemaandeffect en rijping.


Reageren? Mail naar voetbalontwikkeling@knvb.nl

Dit is een podcast van de KNVB, alle rechten zijn voorbehouden.

Meer zien?

De Jeugd Heeft De Toekomst KNVB Podcast

Seizoen 2

Klik hier om seizoen 2 te bekijken van de KNVB podcast 'De jeugd heeft de toekomst'.

De Jeugd Heeft De Toekomst KNVB Podcast

Seizoen 1

Klik hier om seizoen 1 te bekijken van de KNVB podcast 'De jeugd heeft de toekomst'.