Rinus

18974662 0
Training maken of kopiëren

Voetbalcoach aan het woord - Nick

Eerst dienden filmpjes op YouTube als inspiratiebron, nu is Rinus voor Nick de Waart (21) de plek waar hij zijn trainingen voorbereid. De voetbalcoach van de JO15-1 van SVA uit Assendelft gebruikt het platform meerdere keren per week. De Waart is onder de indruk van het vernieuwde platform, vertelt hij in de onderstaande video. "Sinds ik met Rinus in aanraking ben gekomen, maak ik er wekelijks gebruik van om mijn trainingen voor te bereiden".

Nick SVA

Dit onderdeel gebruikt cookies

Hij had haast en er was weinig tijd om de training van zijn team voor te bereiden. Het was voor De Waart, vanaf zijn zeventiende voetbalcoach van diverse jeugdteams van SVA, de eerste keer dat hij Rinus ontdekte. "Ik was op zoek naar oefenstof die ik gelijk kon toepassen. Een collega-voetbalcoach wees mij op Rinus. Ik vond er gelijk de oefeningen die ik zocht. Vanaf toen wist ik dat dit het platform was waarmee ik mijn trainingen nog beter kon inrichten."

Eigen sausje

De Waart is bezig met zijn UEFA-C cursus en gooit naar zeggen altijd nog zijn eigen sausje over de oefenstof die hij aangereikt krijgt door Rinus. "Want dat is ook wat ik heb geleerd bij de cursussen. Als voetbalcoach moet je je eigen stijl ontwikkelen. Rinus zorgt dat ik de basis van de trainingen eenvoudig kan toepassen, vervolgens is het aan mij als voetbalcoach om bepaalde elementen van de oefeningen naar eigen smaak in te vullen."

Vooral de 1-tegen-1 oefeningen worden door De Waart veelvuldig gebruikt. "Spelers kunnen zich dan niet verstoppen. Dat vind ik de leukste oefeningen." Zijn eerste oefening viel ook in die categorie, namelijk de variant waarbij de tegenstander van achteren stoort. "Één van mijn favorieten".

1 tegen 1k

1 tegen 1+k, tegenstander van achter

Klik hier om de alle details van de oefening te bekijken en de oefening toe te voegen aan je training.

Tip een voetbalcoach

De redactie van Rinus is altijd op zoek naar enthousiaste voetbalcoaches en verenigingen die willen vertellen over hun ervaringen met Rinus. Ken of ben jij iemand die enthousiast is over Rinus? Of wordt Rinus gebruikt binnen jouw vereniging? Laat het ons dan weten.

Rinus

Heb je vragen, opmerkingen of feedback, of wil je iets anders met ons bespreken? Neem dan contact met ons op.