Rinus

De Jeugd Heeft De Toekomst KNVB Podcast
Passend voetbal KNVB

S2A12: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet

Voetbal is voor iedereen toegankelijk. Althans, dat is wat we graag zouden willen. Ook veel verenigingen zijn op papier (beleidsmatig) heel toegankelijk, maar hoe is het in de praktijk geregeld?

Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen, zoals hulp bij het betreden van de accommodatie, een stukje extra begeleiding of een passend voetbalaanbod in de buurt, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Hoe toegankelijk zijn we nou eigenlijk?

Passend Voetbal is de verzamelnaam van de verschillende vormen van aangepast voetballen voor mensen met een beperking. In deze aflevering van ‘De jeugd heeft de toekomst’ bespreekt Pjotr van der Marel met zijn sidekick Harm Zeinstra en tafelgasten Willem Huijnk (coördinator G-voetbal bij DVSU) en Robin Janssen (medewerker Passend Voetbal KNVB) het onderwerp Passend Voetbal. Welke verschillende aangepaste voetbalvormen zijn er, wat zijn de succesfactoren van het opzetten van een sterke G-voetbaltak en welke visie heeft de KNVB op het voetballen met een beperking? Veel luisterplezier!


Reageren? Mail naar voetbalontwikkeling@knvb.nl

Dit is een podcast van de KNVB, alle rechten zijn voorbehouden.

Meer zien?

De Jeugd Heeft De Toekomst KNVB Podcast

Seizoen 2

Klik hier om seizoen 2 te bekijken van de KNVB podcast 'De jeugd heeft de toekomst'.

De Jeugd Heeft De Toekomst KNVB Podcast

Seizoen 1

Klik hier om seizoen 1 te bekijken van de KNVB podcast 'De jeugd heeft de toekomst'.