Rinus

KNVB Voetbalvisie
Rinus app op voetbalveld

KNVB Voetbalvisie

De visie van de KNVB op voetballen en (beter) leren voetballen.

Wat is voetballen video

Dit onderdeel gebruikt cookies

Er wordt een aantal eisen gesteld aan de voetbalvormen. Ze moeten spel echt zijn (1), er moet een spelprobleem worden opgelost (2), de deelnemers moeten de voetbalvorm als spel beleven (3). Het aanleren van vaardigheden is in hun opvatting geen geïsoleerde aangelegenheid, maar moet plaatsvinden in relatie tot het voetbalspel. Onderstaande training bevat alle hierboven genoemde elementen en dient ter voorbeeld.

Voetbaltraining_Rinus

Hoe ziet een training er uit?

Klik hier om een Rinus training te bekijken. Deze training bevat voetbalvormen volgens de voetbalvisie van de KNVB.

Het gaat bij het leren voetballen om op een kindvriendelijke –of jeugdvolgende- manier spelers het spel (beter) te leren spelen. Kinderen hebben plezier in het voetballen als hun ontwikkelingsmogelijkheden op het juiste moment en de juiste wijze worden aangesproken. Spelers hebben er lol in als je ze voetbaltaken geeft die ze ook daadwerkelijk aankunnen. Want ze zijn gaan voetballen omdat ze voetballen zo leuk vinden; dat is scoren, aanvallen, verdedigen en omschakelen.

KNVB Voetbal

Wat is voetballen?

Op deze pagina komen antwoorden op essentiële onderwerpen aan bod, zoals de kenmerken van het spel, de structuur van het spel, en het spelinzicht en communicatie.