Rinus

KNVB x Nike Coaching Girls 1
KNV Bx NIK Ex Coachinggirls 3758

Coaching Girls-workshops

Hoewel het aantal voetballende meiden van 13 tot en met 18 jaar in Nederland licht groeit, is de uitstroom structureel iets hoger bij de meiden in deze leeftijdsgroep dan bij de jongens. Factoren zoals sociale normen, stereotyperingen en begeleiding die niet op meiden is toegespitst, spelen hierbij een rol, blijkt uit onderzoek. De KNVB en Nike bundelen daarom hun krachten om coaches van meiden- en gemengde teams nog beter op te leiden. Daarbij is er speciale aandacht voor bewustwording van de specifieke behoeften van jonge voetbalsters. De module wordt gesteund door ambassadeurs Esmee Brugts (speelster FC Barcelona en Nederlands Elftal), coach Kees van Wonderen en oud-voetbalster en mediapersoonlijkheid Rocky Hehakaija.

KNV Bx NIK Ex Coachinggirls 74

Coaching Girls-workshops

Direct inschrijven voor de gratis workshop

Goede coaches kunnen verschil maken

Coaches hebben een cruciale rol in de ontwikkeling van jonge voetbalsters, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Meerdere keren per week staan zij met hun teams op het veld, wat hen een unieke positie geeft om een nieuwe generatie spelers te inspireren en te begeleiden. Met de Coaching Girls module, beschikbaar via Rinus – willen de KNVB en Nike ervoor zorgen dat meiden zich optimaal kunnen ontwikkelen, waardoor ze langer en met meer plezier blijven voetballen.

Speciaal voor meiden junioren

De Coaching Girls module is speciaal ontworpen voor trainers en coaches van meiden- en gemengde juniorenteams. In het pupillenvoetbal zijn de verschillen tussen meiden en jongens vaak klein, maar vanaf de puberteit worden deze verschillen langzaam groter. Dit vraagt om specifieke kennis en vaardigheden bij coaches van junioren. Met de informatie uit deze module kunnen coaches hun rol uitdiepen om meiden te inspireren en te behouden voor het voetbal.

De module bestaat uit elf thema's die relevant zijn voor het begeleiden en opleiden van voetballende meiden met onderwerpen als het geven van feedback, omgaan met conflicten, het stellen van doelen en ook hoe coaches het beste om kunnen gaan met menstruatie. Daarnaast bevat de module tips over hoe voetbalverenigingen het beste om kunnen gaan met kleedkamers, clubkleding en andere faciliteiten.

KNV Bx NIK Ex Coachinggirls 2731

Workshops in het hele land

Om trainers en coaches van meiden te ondersteunen in het toepassen van de informatie uit de Coaching Girls module, organiseren we door het hele land workshops, speciaal voor deze trainers en coaches. De workshop over de Coaching Girls Module is waardevol voor trainers van junioren meidenteams en gemengd teams (O13 tot O20) en voor hoofdopleiders die deze trainers begeleiden.

Wil jij met collega trainers, hoofdopleiders en de KNVB in gesprek over het begeleiden en opleiden van meiden junioren schrijf je dan in voor een workshop bij jou in de buurt.
Tijdens de workshop staan we stil bij de lancering van de Coaching Girls Module en inspireren de deelnemers elkaar over het begeleiden en opleiden van meiden binnen verenigingen en het toepassen van de module. Dit alles met als doel om ervoor te zorgen dat meiden goede trainingen, wedstrijden aanboden krijgen, zich daarbij gezien, gehoord en thuis voelen op de vereniging en behouden blijven voor het voetbal. Samen bespreken we hoe we meiden optimaal kunnen laten ontwikkelen, welke uitdagingen en kansen er zijn en wat ervoor nodig is om zowel de meiden als het kader met plezier blijven voetballen en coachen.

KNV Bx NIK Ex Coachinggirls 159

Programma

18:30 – Ontvangst met koffie en thee

19:00 – Opening en introductie van de module *

19:20 – Workshop ronde 1

19:50 – Pauze

20:05 – Workshop ronde 2

20:50 – Afsluiting

21:00 – Einde

* De workshops bij Nuenen, Sittard en Someren starten een half uur later, 19.30 uur.

De 11 thema's van de Coaching Girls module

De Coaching Girls module bestaat uit elf thema’s met praktische informatie, uitlegvideo’s en handige tips die jou als coach kunnen helpen in het begeleiden en opleiden van voetballende meiden: