Rinus

Pupillenvoetbal5 0
Uit1

KNVB Schoolvoetbal

Beste leerkracht,

KNVB Schoolvoetbal – in de klas is nu echt van start. Ga met de hele klas aan de slag en maak kans op te gekke prijzen! We hebben voor de voetbalopdracht alle informatie, voorbeelden en inspiratie voor je verzameld die hieronder te vinden is. De handleiding vormt de basis voor de voetbalopdracht (en de challenges en quizzen), die jullie als klas gezamenlijk gaan uitvoeren. Net als in een normaal schoolvoetbalteam heeft iedereen een belangrijke rol om samen punten te scoren en vooral veel plezier te maken. Veel plezier met de opdracht!

De opdracht

Organiseer een voetbalactiviteit waaraan de hele klas meewerkt. Deze voetbalactiviteit kan een activiteit zijn waaraan de kinderen uit de eigen klas meedoen, een activiteit die jullie als klas organiseren voor andere klassen (bijvoorbeeld voor de kleuters), of een heus Schoolvoetbaltoernooi binnen de eigen school. Het belangrijkste is dat de hele klas een rol heeft in de uitvoering en dat de uitvoering afgestemd is met de geldende corona-richtlijnen.

Voetbalactiviteiten

Er zijn talloze voetbalactiviteiten die samen met de klas georganiseerd kunnen worden. Op de onderstaande pagina vind je een aantal voorbeelden met uitleg over de activiteiten.

Jongen en meisje

Voetbalactiviteiten

Bekijk hier toernooivormen en andere voetbal activiteiten.

Naast deze voetbalactiviteiten bevat Rinus honderden oefeningen en trainingen voor alle leeftijdscategoriën. Je kunt deze vinden door in de menubalk van Rinus te klikken op Trainingen. Hieronder vind je een voorbeeld van een oefening en een training.

048 4 tegen 4 basisvorm aanvallen

Voorbeeld oefening

4 tegen 4 met kleine doeltjes

093 Oversteekspel 1 verdediger

Voorbeeld training

Bekijk hier de voorbeeldtraining.

Contact en vragen

Indien je vragen hebt over Rinus of het organiseren van een voetbalactiviteiten, kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het organiseren van een onvergetelijke schoolvoetbal activiteit!

Joeri Houniet

Senior Medewerker Voetbalontwikkeling