Een programma maken of kopiëren

Het is in Rinus mogelijk om zelf programma’s te maken, of bestaande programma’s te kopiëren en te bewerken. Om deze functie te gebruiken, moet je ingelogd zijn op Rinus en een eigen team hebben aangemaakt.

Allereerst kun je een programma aanmaken, via een complete training. Dit kan via de overzichtspagina van complete trainingen door op het oranje plusje te klikken en vervolgens te kiezen voor nieuwe programmaOok kun je via de detailpagina van een training, een programma aanmaken. Klik hiervoor op het oranje balkje met Voeg toe aan programma 

Klik op het oranje plusje, of op Voeg toe aan programma om een training toe te voegen aan een nieuw programma.

Via de overzichtspagina van meerweekse programma’s kun je ook een programma aanmaken. Klik hiervoor op het oranje balkje met + Maak programma.

Klik op Maak programma om een nieuw programma aan te maken.

Kies een naam en aantal trainingen per week voor je programma, voordat je het programma verder kunt vullen met trainingen. Klik vervolgens op voeg trainingen toeof voeg extra trainingen toe.

Voeg extra trainingen toe via de overzichtspagina van jouw aangemaakt programma.

Je komt nu terecht op de overzichtspagina van complete trainingen. Gebruik de filter aan de bovenzijde om jouw gewenste training te vinden en klik vervolgens op het oranje plusje rechts onder. De training verschijnt nu in de hulpbar aan de onderzijde van het scherm. Als je alle gewenste trainingen hebt toegevoegd, klik je op Bewaar programma 

De hulpbar helpt je bij het kiezen van de juiste trainingen.

Het is ook mogelijk om een bestaand programma te bewerken. Open hiervoor het programma dat je wilt bewerken. Rechtsboven vind je de tekst Bewerk, klik vervolgens op Maak kopie, en pas het programma naar wens aan. Je kunt de volgorde van trainingen wijzigen, of trainingen verwijderen uit het programma door op het grijze kruisje te klikken. Om een nieuwe training toe te voegen aan dit programma ga je naar de overzichtspagina van complete trainingen en zoek je de gewenste training. Vervolgens klik je op het oranje plusje of op Voeg toe aan programmaVervolgens krijg je een lijst te zien met al jouw aangemaakte programma’s, klik op het gewenste programma om de training toe te voegen.  

Een bestaand programma bewerken en nieuwe trainingen toevoegen.

In jouw eigen programma kun je altijd de volgorde van trainingen aanpassen. Open hiervoor de training en klik op BewerkGa vervolgens naar het tabje TrainingenVia de oranje pijltjes kun je trainingen omhoog en omlaag slepen. Klik op Opslaan om je wijzigingen te bewaren.  

Het bewerken van jouw eigen aangemaakte programma.

Zelfgemaakte- of gekopieerde programma’s kun je terugvinden bij de overzichtspagina meerweekse programma’s. Vink in de filterbalk en het vakje Zelfgemaakt aan, om deze programma’s terug te vinden.

 

Meerweekse programma'sHier vind je verschillende meerweekse programma's voor alle leeftijdscategorieën en kun je zelf programma's maken en bewerken.