Rinus

G voetbal2
Passend voetbal 0

G-voetbal

G‑voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en geen aansluiting kunnen vinden bij een regulier voetbalteam. Deze groep voetballers heeft net even meer aandacht nodig en moet dingen duidelijker en eenvoudiger uitgelegd krijgen. Altijd is het uitgangspunt dat er recreatief wordt gespeeld en dat zoveel mogelijk de spelregels van ‘het gewone voetbal’ worden gehanteerd.

G-voetbal wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA. Door de verstandelijke en of lichamelijke beperking zijn er een paar belangrijke spelregels aangepast. Voor deze doelgroep organiseert KNVB competities dit moment spelen zo’n 4.000 jeugd- en seniorenleden G-voetbal.

Gvoetbal yt

Dit onderdeel gebruikt cookies

KNVB Passend Voetbal: G-voetbal

Meer weten over G-voetbal?

G voetbal2

WEBSITE G-VOETBAL

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo'n 4.500 jeugd- en seniorenleden G-voetbal.

Zou jij willen G-voetballen of G-voetbaltraining willen aanbieden? Klik dan op de link hieronder om te kijken of er een G-voetbalvereniging bij jou in de buurt zit of hoe je een G-tak binnen de vereniging kunt oprichten en wat daar voor nodig is. Daarnaast staan er ook oefenvormen op voor de trainers.

Info G

INFOGRAPHIC G-VOETBAL

Wat is G-voetbal?

Passend voetbal 0

MAGAZINE G-VOETBAL

Meer weten over G-voetbal? Ga naar het magazine.

Medewerkers en contact passend voetbal

Medewerkers en contact

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van frame-voetbal? Klik dan hier.