Een training maken of kopiëren

Het is in Rinus mogelijk om zelf trainingen te maken, of bestaande trainingen te kopiëren en te bewerken. Om deze functie te gebruiken, moet je ingelogd zijn op Rinus en een eigen team hebben aangemaakt.

 
 

Allereerst kun je een training aanmaken, via een losse oefening. Dit kan via de overzichtspagina van losse oefeningen door op het oranje plusje te klikken en vervolgens te kiezen voor nieuwe training. Ook kun je via de detailpagina van een oefening, een training aanmaken. Klik hiervoor op het oranje balkje met Voeg toe aan training 

Klik op het oranje plusje, of op 'Voeg toe aan training' om een oefening toe te voegen aan een nieuwe training.

Via de overzichtspagina van complete trainingen kun je ook een training aanmaken. Klik hiervoor op het oranje balkje met + Maak training 

Klik op 'Maak training' om een nieuwe training aan te maken.

Kies een naam en doelstelling voor je training, voordat je de training verder kunt vullen met oefeningen. Klik vervolgens op Voeg oefeningen toeof voeg extra oefeningen toe.  

Voeg extra oefeningen toe via de overzichtspagina van jouw aangemaakte training.

Je komt nu terecht op de overzichtspagina met losse oefeningen. Gebruik de filter aan de bovenzijde om jouw gewenste oefening te vinden en klik vervolgens op het oranje plusje rechts onder. De oefening verschijnt nu in de hulpbar aan de onderzijde van het scherm. Als je alle gewenste oefening hebt toegevoegd, klik je op Bewaar training.

De hulpbar helpt je bij het kiezen van de juiste oefeningen. 

Het is ook mogelijk om een bestaande training te bewerken. Open hiervoor de training die je wilt bewerken. Rechtsboven vind je de tekst Bewerkklik vervolgens op Maak kopie, en pas de training naar wens aan. Je kunt de volgorde van oefeningen wijzigen, of oefeningen verwijderen uit de training door op het grijze kruisje te klikken. Om een nieuwe oefening toe te voegen aan deze training, ga je naar de overzichtspagina van losse oefeningen en zoek je de gewenste oefening. Vervolgens klik je op het oranje plusje of op Voeg toe aan trainingVervolgens krijg je een lijst te zien met al jouw aangemaakte trainingen, klik op de gewenste training om de oefening toe te voegen.  

Een bestaande training bewerken en nieuwe oefeningen toevoegen.

In jouw eigen trainingen kun je altijd de volgorde van oefeningen en de tijdsduur van een oefening aanpassen. Open hiervoor de training en klik op BewerkGa vervolgens naar het tabje OefeningenVia de oranje pijltjes kun je oefeningen omhoog en omlaag slepen. Om de tijdsduur aan te passen, klik je op de huidige tijdsduur en kies je de gewenste nieuwe tijdsduur van een oefening. Klik op Opslaan om je wijzigingen te bewaren.

Het bewerken van jouw eigen aangemaakte training.

Zelfgemaakte- of gekopieerde trainingen kun je terugvinden bij de overzichtspagina complete oefeningen. Vink in de filterbalk en het vakje Zelfgemaakt aan, om deze trainingen terug te vinden.

— Het terugvinden van je zelfgemaakte- of gekopiëerde trainingen door Zelfgemaakt aan te vinken in de filterbalk van Complete trainingen

Complete trainingenHier vind je complete trainingen voor alle leeftijdscategorieën en kun je zelf trainingen samenstellen en aanpassen.