Rinus

Wat is een training
Voetbalveld doel

Een trainingsplan creëren en toevoegen

Het is in Rinus mogelijk om een trainingsplan te creëren en toe te voegen aan je kalender. Om deze functie te gebruiken, moet je ingelogd zijn op Rinus en een eigen team hebben aangemaakt.

Trainingsplan automatisch toevoegen op Rinus

Dit onderdeel gebruikt cookies

Om een trainingsplan te creëren moet je naar je kalender gaan. Dat kan of via het menu bovenin of via de startpagina als je bent ingelogd door te klikken op Volledige kalender.

Kalender op Rinus

Klik vervolgens op + Trainingsplan om te starten met het creëren van een trainingsplan op maat.

Trainingsplan in voetbalkalender

Vul het formulier in door de volgende keuzes te maken:

  • Kies een doelstelling of de optie Gevarieerd als je geen evenwichtig programma wilt met verschillende doelstellingen bij de vraag Waar wil je de komende periode op focussen?
  • Kies vervolgens een startdatum bij de vraag Wanneer wil je starten?. Je ziet hier alleen de datums van jouw opgegeven trainingsdatums.
  • Kies vervolgens hoelang het trainingsplan mag duren bij de vraag Voor hoelang wil je het trainingsplan inplannen?. Mocht bijvoorbeeld de optie 4 weken niet beschikbaar zijn, komt dit omdat vanaf het gekozen startmoment maar 3 vrije weken nog beschikbaar zijn in jouw kalender vanwege ander ingeplande trainingen, meerweekse programma's of trainingsplannen.
Trainingsplan zelf vullen

Dit onderdeel gebruikt cookies

Kies als laatst uit de twee opties Trainingsplan zelf invullen of Trainingsplan automatisch invullen. Als je kiest voor Trainingsplan zelf invullen, zullen alleen doelstellingen ingepland worden in je jouw kalender. Je kunt dan op elk gewenst moment voor de eerst volgende training naar je kalender gaan en kun je snel een training kiezen dat past bij de situatie van die dag. Als je kiest voor Training automatisch invullen, worden alle trainingen gelijk ingepland. Je bent dan gelijk klaar en hoeft niet meer na te denken over welke training je moet kiezen.

Wat is een trainingsplan

Nadat je jouw keuze hebt gemaakt wordt je keuze gelijk ingepland en getoond in jouw agenda.

Automatisch trainingsplan

Heb je gekozen voor Trainingsplan zelf invullen, kun je via je kalender snel een training kiezen voor de getoonde doelstelling. Ga naar je Kalender en klik op de het plusknopje bij de desbetreffende trainingsdatum.

Zelf toevoegen trainingen

Vul vervolgens het aantal spelers die je verwacht in. De overige opties zijn automatisch al ingevuld vanuit het trainingsplan. Klik vervolgens op Training kiezen.

Zelf toevoegen

Kies vervolgens een training door te klikken op het oranje plusknopje rechtsonder in het kaartje van een training.

Zelf toevoegen KNVB

Een trainingsplan kun je ook verwijderen door te klikken op de drie puntjes in de hoek van een trainingsplan in je kalender.

Trainingsplan verwijderen
voetbaltraining trainingsplan

Wat is een trainingsplan?

Klik hier om te lezen wat een trainingsplan precies is.