Rinus

Wat is voetballen
Voetbalschoenen in de kleedkamer

Rinus wint zilver bij UEFA Awards

Rinus, het online trainersplatform van de KNVB, is tweede geworden bij de UEFA Grassroosts Awards 2020 in de categorie ‘projecten’. De trainerstool van de KNVB werd door de UEFA vooral geprezen vanwege de sterke inhoud en design, de functionaliteit en het feit dat er ook tijdens de coronacrisis veel aangepaste trainingen werden aangeboden op het platform. Zodoende werden er ondanks de coronacrisis toch nog 25.000 amateur-trainers per maand bereikt die aangepaste trainingen konden geven.

Met de zilveren medaille in de verkiezing van Best Grassroots Project 2020, krijgt Rinus internationaal erkenning van de UEFA en de 55 Europese bonden. De prijs werd tien jaar geleden in het leven geroepen om bijzondere en vooruitstrevende voetbalprojecten onder de aandacht te brengen. Iedere Europese voetbalbond mag jaarlijks een eigen project inbrengen voor de verkiezing.

De gouden medaille ging in 2020 naar Etnoliga in Warschau, Polen, een jaarlijkse voetbalcompetitie voor immigranten, waarbij ook aandacht is voor vluchtelingen, vrouwen, LHBTI’s en andere achtergestelde groepen. De bronzen medaille ging naar het project ‘Football in Prison’ van de Spaanse voetbalbond RFEF, dat al sinds 2007 voetbal in gevangenissen faciliteert om re-integratie in de maatschappij te bevorderen.

Voetballen tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis heeft Rinus aangetoond te kunnen voorzien in de behoefte van trainers en spelers. Via het online trainersplatform worden er online oefeningen aangeboden die spelers zelf thuis kunnen doen, maar ook trainingsvormen voor trainers waarbij alle spelers op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen blijven. Afhankelijk van de op dat moment geldende coronaregels vanuit de overheid kunnen deze trainingsvormen gemakkelijk thuis of op de club worden toegepast.

UEFA 0

2020 UEFA Grassroots Awards

Bekijk hier het bericht op de UEFA website.