Rinus

Welkomstprogramma jeugdtrainers
Voetbalcoach Cursus

Welkomstprogramma jeugdtrainers weer van start!

In Nederland begeleiden wekelijks maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en –speelsters. Daarbij dragen ze in belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving. Om alle beginnende jeugdtrainers in hun rol te ondersteunen, is het Welkomstprogramma voor jeugdtrainers ontwikkeld. Samen met de amateurverenigingen organiseert de KNVB ieder seizoen praktijkbijeenkomsten bij jou in de buurt, zogenaamde Aftrapmodules, voor de beginnende jeugdtrainers.

Gratis praktijkbijeenkomsten

De Aftrapmodules zijn gratis bijeenkomsten waar jeugdtrainers in één avond tips krijgen over het trainen en coachen van jeugdvoetballers. Ze worden zich bewust van het belang van hun rol, krijgen een beeld van de ontwikkeling van alle jeugdvoetballers, de leeftijdsspecifieke kenmerken en behoeften van kinderen. Na afloop zijn ze nog beter in staat om de kinderen in een veilige omgeving en met veel plezier steeds beter te leren voetballen én halen de jeugdtrainers zelf nog meer plezier en voldoening uit hun hobby.

Hoe kun je je als trainer aanmelden?

Iedere (beginnende) jeugdtrainer kan zich aanmelden voor deze Aftrapmodules. Alle papa’s, mama’s, oudere jeugdleden of andere vrijwilligers zijn dus welkom op deze bijeenkomsten. Aanmelden kan via www.knvb.nl/goedestart. Om je aan te kunnen melden, dien je wel als jeugdtrainer bij een jeugdteam geregistreerd te zijn bij de club. Eventueel kan jouw vereniging dit voor jou verzorgen.

Welkomstprogramma jeugdtrainers

Aanmelden voor de Aftrapmodule

Meer informatie over de Aftrapmodule en over hoe je je kunt aanmelden, vind je hier.

Aftrapmodule bij jouw vereniging?

Iedere vereniging met jeugd kan zich aanmelden! Ook wanneer je weinig nieuwe trainers hebt, kan je een (gratis) Aftrapmodule op je sportpark organiseren. Aanmelden als vereniging kan via dit formulier.

Voor dit najaar is de goedkeuring van de aanmelding nog wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de docenten. Voor het voorjaar van 2024 is dit zeker mogelijk.

Welkomstprogramma jeugdtrainers

De Aftrapmodules zijn één onderdeel van het Welkomstprogramma jeugdtrainers. Zo krijgen alle nieuw geregistreerde jeugdtrainers ook automatisch relevante informatie voor hun rol, via een aantal e-mails. Via deze mails krijgen ze toegang tot een specifiek Trainersdashboard en tot Rinus, de online assistent-trainer van de KNVB. Binnen dit programma is ook aandacht voor een veilig sportklimaat en hoe dat als jeugdtrainer te organiseren, met zowel de kinderen en ouders.

Wil je meer weten over het Welkomstprogramma? Kijk dan op www.knvb.nl/goedestart of bij de Veelgestelde vragen.

Vragen?

Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via Trainersvragen@knvb.nl.

Opleiding Hoofd Opleiding en Voetbalkadercoach

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Welkomstprogramma voetbalcoaches